Normes de convivència

Recordareu que el passat curs escolar encetàrem un treball, que considerem important per a la vida del centre, sobre prevenció i resolució de conflictes: després de reunir-nos i dialogar, varem redactar la nostra primera norma de convivència:

«Mira’m: tu parles, jo escolte; jo parle, tu escoltes».

Aquesta primera norma vol transmetre la necessitat de «mirar-nos», de tindre en compte l’altra persona, de posar-nos en el seu lloc i reconèixer que el nostre punt de vista no és l’únic que existeix i, a partir d’eixe moment, tractar els problemes de forma tranquil·la, exposar el nostre punt de vista, escoltar i considerar l’opinió de l’altre, i respectar-la fins aclarir les causes del problema i/o arribar a un acord.

Ens agradaria que parlàreu i reflexionàreu sobre el significat d’aquesta norma i la seua importància per a la convivència. Gràcies avançades pel vostre interés i participació. Ben aviat vos demanarem que ens ajudeu a redactar una segona norma de convivència. Vos esperem.

Podeu veure la circular de l’escola pinxant en l’enllaç adjunt: 1a_norma_convivencia

CONCURS DE DIBUIX DE CREACIÓ ARTÍSTICA

La convivència en pau, la prevenció i resolució de conflictes és part molt important de la vida del centre, on passem moltes hores, on tractem amb moltes persones i on tenim sovint problemes que hem de resoldre de manera pacífica, respectuosa i dialogada. Des del curs passat hem encetat un procés de reflexió i participació per enriquir el pla de convivència del centre amb normes de convivència que estem creant entre totes i tots.

Com a complement d’aquest treball de redacció hem pensat que cal que aquestes normes estiguen col·locades de forma visible en algun lloc comú del centre, per recordar-les cada dia i tindre-les presents. També cal que l’alumnat participe en la seua redacció i faça seua la necessitat de seguir-les i aplicar-les. Per això l’escola ha decidit convocar un concurs per dissenyar una imatge que simbolitze els compromisos que com a col·lectiu volem adoptar respecte de la convivència en el centre.

Podeu veure la circular de l’escola pinxant en l’enllaç adjunt: Concur_dibuix_normes_convivencia

convivencia

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>