convocatòria de Vaga per al dia 9/05/2013 convocada per la “La Plataforma Estatal per l’Escola Pública”,

 

A l’ATENCIÓ DE LES AMPAS:

Benvolgudes Companyes i Companys:

Aquest correu és perquè pugueu conèixer més detingudament els motius de la convocatòria de Vaga per al dia 9/05/2013 convocada per la “La Plataforma Estatal per l’Escola Pública”, integrada per CEAPA (Confederació Estatal de Federacions de Mares i Pares de l’Alumnat), Sindicat d’Estudiants, CCOO, FETE-UGT, CGT, STES i els Moviments de Renovació Pedagògica, i perque les Mares i Pares coneguen les accions que el govern està realitzant contra l’ensenyament públic, que pot suposar en un breu termini el desprestigi d’aquest servei públic i la seua privatització.

De la mateixa manera, es pot fer extensiva al claustre de professos.

Aprofitem aquesta carta perquè sapieu quins són els motius que justifiquen la vaga del dia 09-05-13, que no son altres que intentar parar les mesures que el govern ha pres contra l’ensenyament públic, amb l’únic objectiu de desprestigiar-la i potenciar la seua privatització.

9 de maig: Vaga general educativa de pares i mares, professorat i estudiants, en totes les etapes, des de l’Educació Infantil a la d’adults i la Universitat, i tant els ensenyaments de règim general com especial.

És la primera vegada en la història d’Espanya que es convoca conjuntament tota la comunitat educativa i en totes les etapes educatives.

Calendari de les pròximes mobilitzacions de la comunitat educativa (pares i mares, professorat i estudiants).

 • 11 a 26 d’abril. Convocatòria i realització massiva d’assemblees informatives sobre les conseqüències de les retallades, així com del contingut de la LOMQE i de les seues possibles repercussions en cada zona. Igualment, on procedisca, explicar la reforma del Sistema Universitari que prepara el MECD.
 •  Cap de setmana del 26 al 28 d’abril (divendres a la vesprada a dilluns a primera hora). O, en el cas si es fa en un dia de diari, dijous 25 d’abril (nit del 25 al 26). Convocatòria i realització de tancaments en tots els centres educatius.
 •   29 d’abril, com a punt final dels tancaments, (o, si escau, el 26 d’abril). Realització d’abraçades simbòliques a tots els centres educatius, especialment en aquells on els tancaments s’ hagen realitzat.
 •   9 de maig. Vaga general educativa, convocada per tots els sectors de la Comunitat Educativa: alumnat, pares i mares, i docents; abastant totes les etapes, des de l’Educació Infantil a la d’adults i la Universitat, i tant els ensenyaments de règim general com a especial.
 •   11 de maig (nit del dissabte al diumenge 12). Marxes nocturnes en totes les grans ciutats, amb eixida en el Ministeri d’Educació, o en les Delegacions de Govern, que tinguen recorreguts amb punts intermedis d’especial significació, i arribada davant la seu del Tribunal Constitucional o organismes judicials territorials de semblant significat.

MANIFEST DE CEAPA

CEAPA (Confederació Estatal de Federacions de Mares i Pares de l’Alumnat), considera que la gravíssima situació actual demanda una resposta contundent de l’alumnat i les seues famílies. Estem davant un atac sense precedents als drets de l’alumnat i de les famílies, amb retallades salvatges en l’educació espanyola que, en el context actual, s’agreugen per la coincidència amb altres mesures igualment inacceptables.

Hem arrancat un curs escolar que ha superat amb escreix els pitjors pronòstics i ha arribat el moment que l’alumnat i les famílies, a més de seguir realitzant mobilitzacions conjuntes amb la resta de la Comunitat Educativa, eleven la seua veu per a dir-li al Govern Central, i als Autonòmics que segueixen la seua senda, que han arribat al punt de no tornada i que no estem disposats a tolerar ni una sola mesura més.

L’alumnat i les seues famílies estan suportant retallades en totes les partides, que no fan una altra cosa que castigar les ja malparades economies familiars, abocant a l’abandó educatiu a molts alumnes per qüestions econòmiques. És intolerable i hem de canviar radicalment les mesures que s’estan prenent.

Sobren els motius, però volem ressaltar especialment que l’alumnat i les famílies ens mobilitzem conjuntament perquè:

 • No acceptem un nou canvi de la Llei Educativa. La societat espanyola està cansada que cada nou Govern s’obstine a modificar la legislació educativa, màxime si, com ara, es fa sense comptar amb els diferents sectors cercant canviar l’actual model social i satisfer consignes ideològiques.
 • No acceptem que se’ns esmente per a justificar una reforma del sistema educatiu espanyol tergiversant dades i fent judicis de valor que no estan basats en dades fiables i contrastades.
 • No acceptem que es desmantelle l’educació pública per a benefici exclusiu de la iniciativa privada, desviant els fons públics per a finançar entitats privades, moltes de dubtosa legalitat, que fins i tot s’atreveixen a vulnerar la Constitució Espanyola amb la connivència dels qui haurien de complir i fer complir el marc legal vigent.
 • No acceptem que hi haja xiquets i xiquetes que passen fam en els centres educatius, màxime tenint en compte que ha contribuït a açò que determinats responsables polítics hagen decidit retirar les ajudes a les seues famílies just quan en tan sols dos anys la xifra de pobresa infantil a Espanya ha crescut un 10%, sumant 205.000 menors de 18 anys que viuen en llars que estan per sota del llindar de la pobresa als més de dos milions que ja existien, increment que és conseqüència de l’assetjament i enderrocament al que estan sotmesos els drets dels ciutadans espanyols.
 • No acceptem que s’eliminen tot tipus d’ajudes a l’alumnat i les famílies, s’incrementen les quotes i les taxes, fins i tot creant-les on no existien, incomplint el mandat constitucional de la gratuïtat de l’ensenyament i el dret d’accés en igualtat de condicions, arribant a ser habitual que els xiquets no disposen dels llibres de text i el material curricular necessari per a exercir el seu dret a l’educació.
 • No acceptem que els irresponsables polítics que ens governen seguisquen insultant al professorat que ensenya a l’alumnat espanyol, que gaudeix del recolzament de les famílies espanyoles i de l’alumnat amb el qual conviuen diàriament, en un atac sense precedents a la figura del funcionari públic i dels interins, als quals es tracta en tots dos casos com si foren ninots de fira, amb l’únic objectiu de posar l’educació en mans de l’empresa privada i, amb açò, de precaritzar la professió docent.
 • No acceptem que el Govern central, i els autonòmics que secunden les seues directrius amb alegria, seguisquen menyspreant a l’alumnat i les seues famílies, la qual cosa demostren amb les seues actuacions i amb les seues manifestacions públiques. S’obliden que són els nostres servidors i no els nostres dictadors.

En definitiva, l’alumnat i les famílies diem “fins a ací hem arribat”, i exigim:

 • El cessament fulminant del Ministre Wert i de tot el seu equip.
 • La retirada immediata de l’inacceptable avantprojecte de reforma de la LOE.
 • La paralització immediata de totes les mesures de retallada i desmantellament de l’educació espanyola.
 • I l’obertura, amb un nou equip ministerial, d’un procés real de diàleg amb els diferents sectors de la Comunitat Educativa per a cercar, entre tots, el consens necessari per a millorar, de debò, l’educació espanyola.

I, per tant, convoquem a les famílies a sumar-se al calendari de lluita que ha sigut convocada per la Plataforma Estatal per l’Escola Pública, que es desenvoluparà entre els dies 11 d’Abril i 11 de Maig, implicant-se en ella perquè siguen actuacions conjuntes de l’alumnat i dels pares i mares.

Fem una crida especial a les famílies perquè realitzen el dia 9 de Maig una vaga de pares i mares, consistent a buidar els centres educatius de tot el país, no portant als nostres fills i filles a aquests centres per a defensar els seus drets.

Així mateix, us demanem que faciliteu la possibilitat que, sols o amb el vostre acompanyament segons les edats i maduració dels vostres fills i filles, puguen aquests participar de les manifestacions que es celebraran. Igualment, us demanem que formeu part de les Assemblees que es convoquen i dels piquets informatius que es realitzen.
Ha arribat el moment que donem un missatge clar sobre que les coses han arribat fins a on mai haurien d’haver-ho fet i que no estem disposats al fet que seguisquen per aquest camí.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>