Xarrades de maig

Dijous dia 9 vam tindre la xarrada sobre com previndre i actuar davant l’assetjament escolar.
Una vesprada molt interessant de trobada i reflexió col·lectiva plena d’aprenentatges.
El més important; que l’assetjament escolar és un problema social i que, per a previndre’l, cal treballar per la cohesió social. Com a famílies, tenim la responsabilitat de promoure eixa cohesió per a evitar possibles casos d’assetjament. Totes i tots podem posar el nostre granet de sorra.
2675d63d-a240-4870-adba-1569f50ac86b

I el passat dia 20 de maig vam tindre a l’escola la xarrada “Educar sense por(no). Una introducció a l’educació sexual des de la llar”. Les professionals de l’associació @dessex_associacio ens van introduir, de forma dinàmica i entretinguda, en el que és la sexualitat, molt més enllà del sexe i vinculada a procesos d’auto-coneixement, respecte al cos, cures, a l’orientació sexual, entre altres. A més, ens van donar eines per acompanyar les nostres criatures en la sexualitat, de forma respectuosa i adulta. Vam també aprofundir en la identificació de l’abús sexual i en com intentar previndre’l. Per últim, van llançar unes pincellades sobre com evitar el consum de porno, un món irreal que molt sovint els joves confonen amb el sexe en la realitat i que té una forta càrrega de violència i amb rols de gènere estereotipats. Per acabar, ens van deixar una sèrie de recursos per a acompanyar les criatures amb respecte, coneixement i sense alarmar-nos de com viuen i es relacionen amb la sexualitat. Una xarrada molt interessant i necessària.
134fcd78-5a83-4d10-b7bd-60ea3129a98d

Com diu el nostre lema; l’escola que vols, comença per tu.

Ampa CEIP Carles Salvador.
L’escola que vols, comença per tu.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>