Divendres 10 de Maig a les 16,30 hores. Curset gratuït de cuina.

Food52Divendres 10: 16,30 hores. Curset de cuina.

LES RECEPTES DEL   1er TALLER DE CUINA

 CEIP CARLES SALVADOR. CURS 2011-2012

  A càrrec de Julio Cabezuelo

 

 

Les receptes son totes per a 6 persones, però les quantitats són només orientatives, a partir de les notes que vam agafar el dia del Taller.

 

Les receptes són:

 

PRIMERS

–        Arròs a la cubana

–        Crema de porro i carabasseta

–        Macarrons

–        Llentilles

 

SEGONS

–        Llom Saxonia

–        Peix Arrebossat

–        Pollastre rostit

 

 


PRIMERS

 

ARROS A LA CUBANA (“vos   sorprendrà”)

Ingredients:-          ½ ceba a trossets-          2 o 3 alls picats-          1 fulla de llorer-          arròs

–          brou de pollastre o pastilla de caldo de   pollastre

–          mantega

 

Preparació:

1) Sofregir la ceba, l’all i el llorer.

2) Afegir l’arròs i sofregir també, així no   es passa.

3) Ho fiquem tot a una bandeja al forn i   afegim el brou bollint i una mica de mantega.

 

 

 

CREMA DE PORRO I   CARABASSETA (Vichyssoise)

Ingredients:-          mantega o oli d’oliva-          2 porros oberts i nets-          1 carabasseta a trossos-          5 creïlles a trossos

–          brou de pollastre o pastilla de caldo de   pollastre

 

Preparació:

1) Sofregir el porro i la carabasseta, així   dona més sabor que només bollida i afegir una mica de sal.

2) Afegir la creïlla i sofregir tot junt.

3) Per últim afegir el brou de pollastre o   aigua bollint amb la pastilla de caldo.

4) Passar per la batedora i després pel   colador xinés.

5) Per acabar es pot afegir una mica de nata   líquida i pels adults una mica de salsa perrins.

 

 

 

MACARRONS (“amb ou i sense   tomata”)

Ingredients:-          1 all-          1 fulla llorer-          macarrons-          pebra negra molta

–          orenga

–          6 ous (1 per persona)

 

Preparació:

1)      Llaminar l’all i sofregir.

2)      Fer els macarrons en abundant aigua bullint i la fulla de llorer.

3)      Una vegada fets barrejar l’all, l’orenga i la pebra negra.

4)      Afegir els ous revolts i remoure a foc suau.

 

 

 

 

LLENTILLES IRCO (recepta per 6 persones, elaboració aproximada   1 hora)

 

1)

En cru,

posem una cassola amb

2 litres d’ aigua i

 -          200 grs llentilles (son millors les castellanes però cal ficar-les a   remulla la nit d’abans)
-          cansalada salada (es pot tenir dos dies amb sal a la nevera i després   rentar-lo) (dura 2 mesos)-          1 os de pernil
-          2 carlotes-          ½  pebrera roja a trossos-          ½ ceba a trossos-          2 fulles de llorer-          2 alls sencers sense pelar

 

2)

A una paella amb oli fem un sofregit amb

-          ½ ceba a trossets-          3 alls a trossets-          un pessic de pimentó dolç-          1 culleradeta de tomata fregida

–          4 xorissos a trossos

 

3) Després de deixar bullir un rato la cassola,   afegim el sofregit
4) Quan les llentilles estan fetes tirem -          1 creïlla cascada-          un pessic de colorant-          sal (si cal) 

 

 

 

SEGONS

 

LLOM SAXONIA

Preparació:1) Es talla el llom fumat molt fi o es pot comprat   ja tallat.2) Afegir suc de llima, oli i pebre negre   molt.3) Cuinar al forn. 

 

 

PEIX ARREBOSSAT

Peix, panga o lluç, amb suc de llima i sal.A la madrilenya: arrebossat   amb farina i ous.A l’andalusa: arrebossat amb   farina.

 

Orly: arrebossat amb farina,   llevat i clara d’ou muntada.

 

 

 

POLLASTRE ROSTIT

Ingredients:-          cuixes de pollastre-          alls-          llorer-          oli

–          vi blanc

–          “maicena”

 

Preparació:

1) Pollastre amb sal, llorer i oli. Afegir   alls sense pelar però colpejats.

2) Rostir al forn.

3) Quan li peguem la volta al pollastre   afegir vi blanc.

4) En acabar per preparar la salsa netegem   amb brou o aigua la rostidora i lliguem la salsa amb “maicena” a una paella.

5) Tirem la salsa per damunt del pollastre.

 

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>