L’Any Carles Salvador (2015)

El president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha anunciat que el mestre, gramàtic i escriptor Carles Salvador (1893-1955) serà l’Escriptor de l’Any del 2015 en complir-se el seixanta aniversari del seu traspàs.
El conjunt d’activitats acadèmiques amb motiu de l’Any Carles Salvador giraran al voltant dels escriptors de la seua època, les institucions, les publicacions i els aspectes lingüístics, educatius, de recerca, periodístics i literaris de la primera part del segle XX, autèntica edat de plata en la construcció de la cultura valenciana contemporània.

cabecera-CarlesSalvador
L’Any Carles Salvador comptarà amb la col•laboració de la família del mestre i de la Fundació Carles Salvador (Benassal), a més de la participació de la Conselleria de Cultura, les diputacions de València i Castelló, l’Ajuntament de Benassal, la Universitat de València i la Jaume I, els centres excursionistes de València i Castelló i la Fundació Enric Soler i Godes, entre altes.


Al llarg del 2015 es durà a terme un ampli ventall d’activitats, com ara una exposició general i una d’itinerant, jornades i conferències, l’edició de l’obra literària completa, un volum d’estudis i una unitat didàctica.


A més l’Acadèmia Valenciana de la Llengua preveu la realització d’una sèrie d’activitats pedagògiques: participació en les Festes per la Llengua, presència en els centres educatius amb el nom de Carles Salvador, actes d’homenatge a l’ensenyament del valencià, propostes relacionades amb l’excursionisme i el territori, i representacions teatrals amb textos del mestre.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>